10 regels

Bij onze club is zelden iets te gek, maar toch hebben we een aantal clubregels om de boel gezellig en veilig te houden.
1. Allereerst verwachten we dat bij rijders onder de 16 jaar er altijd een ouder of verantwoordelijke aanwezig is gedurende de training.

Daarnaast zijn er nog 9 clubregels zodat het voor iedereen leuk en veilig blijft:

2. Bescherming verplicht – Op de baan is beschermende kleding en een helm en handschoenen verplicht en gedurende de training houdt je je kleren aan. Dit geldt dus ook voor je helm!

3. Luister naar de trainer – De trainer zorgt dat de training leerzaam, leuk en veilig verloopt luister dus goed naar wat de trainer zegt. Doe je dat niet dan mag de trainer je wegsturen!

4. Veilige fiets – Controleer je crossfiets voor de training op gebreken. Deze moeten verholpen zijn, voordat de crosser aan de training gaat deelnemen.

5. Rijders gedraag je – Praten en een lolletje mag, maar wanneer een rijder zich op een storende manier gedraagt mag de trainer deze rijder wegsturen van de training.

6. Ouders gedraag je – We snappen het enthousiasme van ouders. We zijn zelf ook enthousiast over de sport! Maar bemoei je niet met de training en laat de trainer z’n werk doen. Wanneer je feedback hebt horen we dat graag maar geef die dan na de training.

7. De baan is verboden gebied voor onbevoegden – Rijders die over de crossbaan racen verwachten niet dat er ineens iemand oversteekt. Daarom is de baan wanneer er geracet wordt alleen toegankelijk voor rijders, trainers en officials.

8. 1-richtingsverkeer – We willen geen botsingen dus er wordt maar één kant tegelijk op gereden. Is er vrije training? Dan maak je duidelijke afspraken over welke kant er op wordt geracet.

9. Kom op tijd – Kom op tijd zodat je van de hele training kan genieten. Het is natuurlijk niet leuk wanneer de training onderbroken moet worden voor rijders die te laat komen. Mocht je onverhoopt toch een keer te laat zijn dan meld je je eerst bij de trainer, voordat je met de training kan meedoen.

10. Meld je af bij de trainer – Kan je niet meer meedoen aan de training door een blessure of een technisch mankement? Moet je naar de wc, of moet je eerder weg? Meld je even af bij de trainer. Ook wanneer je rustig aan moet doen tijdens de training meld je dit vantevoren bij de trainer.

Lees meer over onze training op de pagina’s: