Fietscross, de stoerste sport in Bussum!

Welkom op de site van BMX-club de Kombocht!
Wij zijn een middelgrote, gezellige club waar je BMX (fietscross), de stoerste sport van Bussum, kan beoefenen! Wanneer je nog niet wist dat je in Bussum kan bmx’en is dat niet heel gek, onze crossbaan en clubhuis liggen namelijk een beetje verstopt in een bosrijke omgeving achter theater Spant!. Maar nu je het weet ben je welkom om een keertje BMX te komen proberen.

Bij ons fietsen rijders van alle leeftijden. De jongste leden kunnen vaak pas net fietsen, terwijl we onszelf bij de oudste leden weleens afvragen of het wel verstandig is dat ze nog fietsen. Gezelligheid staat voorop bij onze crossclub. Gezelligheid in en na de training, maar ook tijdens de verschillende leuke evenementen die georganiseerd worden voor de leden. Maar deze gezeligheid betekent natuurlijk niet dat er niet hard gefietst wordt. Integendeel! Op de trainingsavonden wordt er hard geoefend op zaken als snelheid, fietsbeheersing en techniek. Dit zodat de rijders steeds beter kunnen presteren bij wedstrijden.

Fietscross is niet helemaal zonder risico’s, om die zoveel mogelijk te beperken zijn er trainingsregels waar iedereen zich verplicht aan moet houden. Mocht er toch iets mis gaan hebben we via www.ehbo-koffer.nl gelukkig altijd een goed gevulde kist met pleisters 😉

FCC de Kombocht is opgericht op 30 april 1983 en heeft sinds 1985 een vast circuit op het sportpark Zuid in Bussum. Een aantal jaar geleden is de baan grondig gerenoveerd zodat er nu een fraaie en uitdagende baan ligt waar elke leeftijdsgroep uit de voeten kan.

De club is aangesloten bij de KNWU en onze leden rijden wedstrijden over de hele wereld.

Kom eens langs om een kijkje te nemen op een trainingsavond. De ingang van FCC de Kombocht bevindt zich naast SDO en het Spant op Sportpark De Kuil. Via de parkeerplaats van het Spant kunt u achterom het terrein bereiken.

Lees meer op de pagina’s: