Lid worden

Fietscross is de stoerste sport die je kan beoefenen in Bussum en FCC de Kombocht is een hartstikke leuke vereniging. We begrijpen dus heel goed dat je graag lid wilt worden. Maar hoe gaat dat in z’n werk?

Misschien heb je al gebruikt gemaakt van het aanbod van onze club om eerst drie keer gratis mee te trainen, of weet je gewoon al meteen 100% zeker dat dit de sport is voor jou. Dan is het hoog tijd om lid te worden.

Inschrijven
Vraag in de kantine naar een inschrijfformulier en lever die je ingevuld weer in. Ben je nog geen 18 dan laat je hem natuurlijk invullen door je ouders. Zo simpel is het!

Nadat je je ingevulde inschrijfformulier hebt ingeleverd krijg je van ons een welkomst-mapje mee met aantal formulieren waarin staat omschreven wat wij van jou verwachten qua gedrag op het terrein, de baan en tijdens de trainingen. In verband met de nieuwe privacy wetgeving moeten we jou (of je ouders) ook vragen een ander formulier in te vullen en te ondertekenen waarin je aangeeft of je het goed vind dat er foto’s van jou worden gemaakt en gepubliceerd op de verschillende social-media kanalen die
de club heeft.

Als je wedstrijden wilt gaan rijden wordt er van je verwacht dat je dat doet in een clubshirt. Clubshirts zijn te koop via www.bmxclubkleding.nl

Kosten
De contributie is €110,- per rijder*. Dit is inclusief €12,- euro voor het basislidmaatschap van de KNWU. Met dit lidmaatschap mag je deelnemen aan wedstrijden voor beginners en ben je goed verzekerd tijdens clubactiviteiten zoals trainingen en wedstrijden. Start je na de zomer dan betaal je maar de helft.

*Het derde lid in een gezin is gratis.

Basislidmaatschap KNWU en licentie

Bij aanmelding en voldoen van de contributie meldt de ledenadministratie van de club je aan bij de KNWU, je krijgt een mail van de KNWU op het email adres dat je op het aanmeldingsformulier hebt aangegeven. Vervolgens creëer je je eigen omgeving op ́mijnknwu ́.

Je bent nu lid van een vereniging die wedstrijden rijdt onder de vlag van de KNWU en in het bezit van een basislidmaatschap, een afbeelding van je basispas staat in ́mijnknwu ́. Het basislidmaatschap houdt meer in dan alleen lid zijn van een club en de KNWU, je kan hiermee al meedoen aan 4 verschillende competities in het district.

Een licentie is (nog) niet nodig, zeker het 1ste volle jaar dat je fietst is onze aanbeveling om te beginnen met competities te rijden in je eigen district en dus met je basislidmaatschap.

Na dat 1ste jaar ben je bekend met hoe een BMX-wedstrijddag verloopt, je weet hoe alles werkt. Kortom…je BMX-rugzakje is goed gevuld met de ervaringen die je het afgelopen jaar hebt opgedaan, dit is dan misschien wel het moment om je horizon te verbreden en (inter)nationaal mee te gaan
rijden.

Hoog tijd om een licentie aan te vragen dus…..