Wil je ook BMX’en?

Lijkt BMX je ook heel erg gaaf en wil je het een keer proberen?

Je kunt bij FCC de Kombocht gratis 3 keer meetrainen.

   De eerste proefles is op iedere eerste donderdag van de maand om 18.30 uur. Tenzij dit op een feestdag valt. De overige twee lessen kunnen verreden worden in de maand waarin de eerste proefles verreden is. Hierna beslis je of je lid gaat worden of niet.
   Graag vooraf aanmelden via info@fccdekombocht.nl

Je hoeft alleen te zorgen dat je een stevige lange broek en een shirt of trui met lange mouwen aanhebt. Een helm, handschoenen en een crossfiets kan van onze club lenen. Kom wel even een kwartier voordat de training begint zodat er genoeg tijd is om een passende helm, handschoenen en fiets uit te zoeken.

Je mag altijd langskomen om eens te kijken.

De BMX-sport is een risicosport. Hoewel wij er alles aan doen om de veiligheid te waarborgen, kunnen we valpartijen niet altijd voorkomen. Daarom is deelname geheel op eigen risico.

Hopelijk tot vlug!

Hierbij schetsen we nog even wat je nodig hebt voor deze sport en welke kosten je mag verwachten. Dit doen we omdat veel mensen denken dat fietscross een dure sport is, en dat valt gelukkig heel erg mee!

De basisbenodigdheden zijn:

   • BMX fiets: Koop liever geen fiets zonder overleg met een van onze trainers of een andere deskundige, want er zijn verschillende types en maten. Helaas komt het regelmatig voor dat een rijder al een fiets heeft aangeschaft die totaal niet bij hem/haar past. Nieuwe fietsen zijn er al vanaf 400 euro, maar er zijn vaak ook tweedehands fietsen te vinden. In het hoofdstuk De crossfiets lees je meer over waar een goede crossfiets aan moet voldoen.
   • Helm: prijzen vanaf 50 euro.
   • Handschoenen: prijzen vanaf 15 euro.
   • BMX kleding: Je kan een crossshirt kopen van de club voor 25 euro. Een crossbroek koop je nieuw vanaf 50 euro. Maar ook hier geldt dat er een levendige tweedehands handel is waar je veel goedkoper uit kan zijn.

Verdere kosten:

  • Lidmaatschap van onze club: contributie voor 2018 is 96 euro, per rijder. Dit is inclusief €11,50- euro voor het basislidmaatschap van de KNWU, dit is verplicht i.v.m. de verzekering. Het derde lid in een gezin is gratis. Start je na de zomer met bmx’en dan betaal je de helft van de contributie.